joi, 20 ianuarie 2011

Noua Ne Pasa ?!


NOUA NE PASA?!

                                                         

,,- Ce facem?                                                                  
- Curatam zonele de deseuri pentru ca vrem sa traim intr-un oras curat si sanatos!”
                                            
       Omul, ca orice fiinta vie, este unul dintre elementele ecosferei, care insa actioneaza asupra mediului inconjurator mai intens si mai rapid decat orice alt component.
      Prin dezvoltarea economica si sociala, omul a devenit factorul determinant al unor dezechilibre ecologice majore.
      Dezvoltarea urbana a scos in evidenta una dintre influentele negative ale omului asupra mediului inconjurator si anume poluarea determinata de acumularea deseurilor menajere si stradale.
     Impactul semnificativ al deseurilor se manifesta sub forma modificarilor de peisaj, poluarii aerului prin suspensiile antrenate de vant, a apelor de suprafata care devin bogate in nitriti, nitrati, substante periculoase si a solului care devine infertil si inapt de a sustine formele specifice de viata.
      Aparitia deseurilor in spatiile verzi din localitati creeaza si un disconfort vizual, o poluare estetica. Acest lucru se poate indeparta prin constientizarea populatiei privind importanta pastratii mediului inconjurator curat.
      Grija fata de mediu trebuie sa fie o componenta esentiala a dezvoltarii morale, spirituale, sociale si culturale a generatiilor actuale.
      Ecologizarea reprezinta o activitate care contribuie la pastrarea valorilor mediului inconjurator, a sanatatii populatiei si a unui cadru de viata civilizat. Ecologizarea are ca sarcina principala colectarea si eliminarea deseurilor generate de ,,procese metabolice interne” specifice asezarilor umane, pentru a preveni poluarea mediului si a preintampina imbolnavirea populatiei.
     Ecologizarea este un program menit sa protejeze mediul inconjurator, iar prin actiunea de ecologizare efectuata la timp se pot si stopa efectele negative pe viitor.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu